KÖKSLUCKOR

HANDMÅLADE KÖKSLUCKOR MED KRITFÄRG

Autenticos kritfärg passar utmärkt då du vill måla om och förnya ditt gamla kök.
Vi rekommenderar Versante (Matt eller Eggshell) som har inbyggt fuktskydd och är vattentålig.
Detta gör Versante lämplig för fuktiga utrymmen och ytor som exponeras för vatten och regelbunden avtorkning.

Versante Matt

Versante Matt har en glans på endast 5% och en vidhäftningsförmåga som är lämplig till tidigare målade och lackade ytor. Den är självprimande så oftast behöver du inte grundmåla. Du behöver inte heller försegla ytan med vax, olja, sealer eller lack. Det är ett komplett system och allt finns inbyggt i färgen. 

Versante Eggshell

Versante Eggshell har en glans på 15% som ger en mjuk och behaglig lyster. Ytan blir extremt hållbar, slitstark och lätt att hålla ren.
Det viktiga när man målar med Versante Eggshell att måla med tunna lager färg, målar man för tjockt finns det risk att det inte hinner torka under hinnan. Låt därför färgen torka 1 dygn innan du målar nästa lager. För bästa hållbara resultat rekommenderar att du grundmålar med Versante Matt och sedan avlutar med Versante Eggshell.

Vi hjälper er att måla om ert kök

Vi kommer gärna ut för ett personligt besök om ni bor i Skåne. Efter vårt samtal återkommer vi med en offert.

Stacks Image 371

BERÄKNA ÅTGÅNG AV FÄRG

Beräkna kvadratmeterytan för samtliga skåpluckor genom att multiplicera höjden med längden. Glöm inte bort att räkna med baksidan av luckorna om du planerar att måla dem också. Beräkna sedan kvadratmeterytan på hela köket genom att summera alla ytor.

En liter färg räcker som bäst till 13 m² (vi brukar räkna med 10 m²). Vi rekommenderar att man målar två lager färg (ibland fler) för bra täckning.

Täckningsgraden påverkas av många faktorer som t.ex:

• Vilken kulör färgen har
• Den ursprungliga färgen på skåpdörrarna
• Om ytan du målar är porös och sugande eller tidigare målad/lackad
• Om du använder en primer (grundmålar) eller inte

FÖRBEREDELSER

Rengör

Köksluckor har beläggningar av matos och fingeravtryck så innan du börjar är det absolut nödvändigt att du rengör luckorna ordentligt med ett effektivt fettlösande rengöringsmedel, Autentico OmniClean. Använd inte diskmedel som kan vara återfettande. På kanter och runt handtag gäller det att vara extra noga. 

Slipa

Även om kritfärg fäster mycket bra på nästan alla ytor rekommenderar vi att du slipar luckorna lite lätt om de är tidigare lackade eller målade (det gäller också laminat). Ta inte för många genvägar när det gäller ditt kök, du vill inte behöva måla om det i första taget! Du behöver inte slipa mycket, det räcker med att rugga upp den glansiga ytan så den blir lite mer matt och färgen får något att bita fast i. Enklast och snabbast är att använda en liten slipmus/slipmaskin. Har du släta luckor tar det inte många sekunder. Små mjuka slipsvampar är bra till att komma åt på profilerade luckor. Slipa i den riktning du tänker måla.

Hur mycket du behöver slipa beror också på luckornas befintliga skick. Det kan finnas gammal lös lack eller färg, repor, märken, droppar eller penselmärken från ett tidigare slarvigt utfört målarjobb. För ett slätt och fint resultat krävs också ett bra underlag. Ska du spackla igen gamla skruvhål eller skador och repor kan det vara lättare att göra det efter första strykningen (ofta syns det bättre vad som behöver åtgärdas och fyllnadsmaterialet fäster bra på kritfärgen).

Grundmåla

Innan du börjar måla måste du torka av ytan väl med en fuktig trasa för att få bort allt slipdamm. Det är inte nödvändigt att grundmåla när du målar med Versante Matt, även laminat kan målas utan att först primas. Om du målar med Versante Eggshell får du bättre vidhäftning om du först grundar med Vesante Matt.

Versante klarar genomblödning av tannin från obehandlade träslag och kvistar betydligt bättre än andra kritfärger men Ibland behövs det extra skydd. Provmåla alltid en liten yta eller ta det säkra före det osäkra och grundmåla/spärra med Autentico Primer.

AUTENTICOS KRITFÄRG PASSAR UTMÄRKT DÅ DU VILL MÅLA OM OCH FÖRNYA DITT GAMLA KÖK

MÖBLER

Bord
Stolar
Byråer
Skåp
Heminredning
Antikt & Kuriosa

KURSER

Grundkurs
Fortsättningskurs
Lager på lager
Rost, Betong & Vax
Måla kök
Måla på tyg

INFORMATION

Nyheter
Butiken
Kontakt
Hitta hit
Öppettider

FÄRGER

Om färgerna
Köpa färg
Inspiration
Före & Efter

KÖK

Köksluckor
Måla luckor
Faq

ÖPPETTIDER

Ni hittar oss i Skåne, utanför Malmö närmare bestämt på Bankgatan 10 i Svedala centrum.

OM OSS

Vi har specialiserat oss på att återbruka möbler genom att måla dem med kritfärg. Du får en unik möbel som är handmålad.

Hos oss finner man också heminredningantikviteter och kuriosa. Försäljning av kritfärg, vax, penslar m.m från Autentico.

Stacks Image p202_n60

Välkommen in till oss!

YouTube
Facebook
LinkedIn
Instagram
Pinterest
Twitter
500px
Google+
Behance
Blogger
DeviantArt
Flickr
Google
MySpace
Slack
Snapchat
Tumblr
Vimeo
WhatsApp
Kontakta oss
Maila denna sidan
Skriv ut denna sidan
RSS Feed
© 2017 En Grafiker